Privacy & Cookies

Omdat wij de privacy van onze klanten erg belangrijk vinden, doen wij er bij Straatstijl alles aan om jouw gegevens met de grootste zorgvuldigheid te behandelen én te beveiligen. Op deze pagina kun je lezen welke persoonlijke gegevens wij van jou kunnen verwerken en met welk doel dit gebeurd. De verwerking van persoonsgegevens gebeurd op een manier die in overeenstemming is met de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018. Ben je onder de 16 jaar en wil je graag gebruik maken van onze website? Laat dan je ouder(s) deze privacy policy lezen en al dan niet accepteren. Let op: Ben je onder de 13 jaar? Dan mag je helaas nog geen gebruik maken van onze site.

Gegevens die wij van jou ontvangen

  • Voor en achternaam
  • Adres en factuur gegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Mail contact
  • Betaalgegevens
  • Bestelgegevens
  • Bestelgeschiedenis
  • Geboortedatum (alleen wanneer je betaald met AfterPay)
  • IP-adres
  • Surfgedrag


Met als doel om

  • Bestelling te verwerken en te verzenden
  • Contact met je op te nemen over jouw bestelling
  • Een Track & Trace code naar je toe te mailen
  • Een account aan te maken
  • Retouren te verwerken
  • Klantenvragen te beantwoorden
  • De leeftijdsgrens voor de betaling met AfterPay te valideren
  • De website Straatstijl te analyseren en te optimaliseren
  • Een nieuwsbrief te verzenden wanneer jij hiervoor toestemming hebt gegeven
  • Je indien gewenst op de hoogte te houden van voorraad updates
  • Misbruik van onze website te voorkomen
  • Onze administratie bij te houden
  • Te voldoen aan wettelijke verplichtingen


Overige gegevens die wij kunnen ontvangen
Naast het bovenstaande, kan het zijn dat je ons jouw foto’s, social media gebruikersnaam en link stuurt, omdat je wilt dat deze geplaatst worden op onze website. Deze gegevens zullen wij niet zonder jouw toestemming plaatsten. Ook wanneer je reageert op een vacature kan het zijn dat je ons deze informatie stuurt, aangevuld met bijvoorbeeld jouw cv, geboortedatum en evt. maten.

Nieuwsbrief
Via onze website kun je je door middel van het invullen van je naam en e-mailadres, abonneren op onze nieuwsbrief. Wanneer je dit hebt gedaan, ontvang je altijd een mailtje waarin we je vragen de aanmelding te bevestigen. Onze nieuwsbrieven worden verzonden door het bedrijf MailChimp. Zij maken gebruik van zogenoemde “web beacons”, dit is een transparante afbeelding die registreert of een e-mail geopend is en/of er op een link geklikt is. Hierdoor krijgen wij beter inzicht of de nieuwsbrief relevant is voor onze abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je gegevens kunt aanpassen óf je kunt afmelden voor deze service. Dit kan ook in jouw account of via info@straatstijl.nl.

Bewaartermijn
Wij bewaren jouw gegevens zolang de onderneming Straatstijl bestaat, zolang nodig is voor het doel waarvoor deze gebruikt worden, tot er een verzoek van verwijdering is gedaan of zolang ons wettelijk verplicht is.

Derden
Straatstijl verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken wanneer dit noodzakelijk is om services van Straatstijl uit te voeren. Denk hierbij aan MyParcel & PostNL, zij hebben immers adres gegevens nodig om jouw pakketje te kunnen bezorgen. Verder zal onze accountant administratieve gegevens verwerken om zo te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Als je bent aangemeld voor onze nieuwsbrief worden enkele gegevens ook gedeeld met MailChimp, zij zorgen ervoor dat de nieuwsbrief naar jouw verzonden kan worden. Ook wordt jouw surfgedrag anoniem geregistreerd door Google (Google Analytics), zodat wij onze webshop aan de hand van deze informatie gebruiksvriendelijker kunnen maken. Zowel MailChimp als Google bevinden zich buiten de EU en zijn beiden gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield, dit betekent dat deze bedrijven het beschermingsniveau bieden aan de verwerking en opslag van de Europese wetgeving.

Wanneer wij jouw gegevens aan derden verstrekken, worden er altijd afspraken gemaakt in een bewerkers overeenkomst. Dit om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Straatstijl blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Uitzonderingen
Wanneer er naar ons oordeel sprake is van (vermoedelijk) misbruik van onze services, kunnen wij bepaalde ip en/of e-mail adressen voor (on)bepaalde tijd toegang tot onze website ontzeggen. Hierbij kunnen wij ook pogingen doen om deze gegevens naar jou als persoon te herleiden. Bij (vermoedelijk) misbruik waarbij derden kunnen worden geschaad kunnen wij de bij ons bekende informatie ook delen met deze derden en/of de autoriteiten. Daarnaast delen wij persoonsgegevens met autoriteiten wanneer dit door hen word verplicht.

Veiligheid
Omdat wij het zeer belangrijk vinden dat jouw persoonsgegevens veilig zijn, maken wij gebruikt van een SSL Certificaat. Met een SSL beveiligde verbinding worden alle gegevens versleuteld over het internet verzonden. Je herkent de SSL-verbinding aan het slotje in je browser.

Cookies
Straatstijl gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein bestandje dat bij het eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

Cookies uitzetten
Meer informatie over het aanpassen van cookie voorkeuren kun je vinden in de instructies en/of de help functie van jouw browser. Let er wel op dat sommige functies en services op onze én andere websites niet correct functioneren wanneer cookies zijn uitgeschakeld.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Deze cookie geeft ons informatie over de manier waarop bezoekers over onze website surfen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht over hoe wij de website kunnen optimaliseren en gebruikersvriendelijker kunnen maken. Met deze Analytische cookies blijft jouw privacy gewaarborgd en ontvangt Google Analytics niet jouw volledige IP-adres. Google kan informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de analytische gegevens te delen óf te gebruiken voor andere Google diensten.

Gegevens wijzigen, verwijderen, inzien of overdragen 

Gegevens Wijzigen
Mocht het zo zijn dat jouw gegevens toch niet helemaal up-to-date zijn, dan kun je dit zelf wijzigen in jouw account. Is het iets wat je niet zelf kunt wijzigen? Of lukt het niet? Dan kun je ons altijd mailen via info@straatstijl.nl en zullen wij dit aanpassen.

Gegevens Verwijderen
Je kunt altijd mailen als je jouw account of andere persoonsgegevens wilt verwijderen. Wij zullen dit dan in werking stellen.

Inzage In Gegevens
Wil jij graag weten welke gegevens wij allemaal van jou hebben en wat er mee is gebeurd? Je kunt dan een verzoek tot inzage indienen via info@straatstijl.nl. Je ontvangt binnen 4 weken een reactie op het verzoek. Om misbruik te voorkomen, kunnen wij je hierbij vragen jezelf te identificeren.

Gegevens overdragen
De gegevens die we van jou hebben over laten dragen naar een ander (bedrijf)? Mail ons dan een verzoek tot overdraagbaarheid. Ook in dit geval ontvang je binnen 4 weken een reactie en kunnen we je vragen jezelf te identificeren om misbruik te voorkomen.

Recht op Bezwaar
Niet helemaal tevreden met hoe wij jouw persoonsgegevens verwerken? Natuurlijk helpen we je graag verder via info@straatstijl.nl. Daarnaast heb je altijd het recht hiertegen bezwaar te maken of een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen
Straatstijl blijft zich ontwikkelen en optimaliseren, wat als gevolg kan hebben dat onze privacy policy zal worden aangepast. Wij adviseren deze pagina dan ook geregeld door te nemen zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte zult zijn. Deze policy is voor het laatst bijgewerkt op 25 Mei 2018.

Vragen of opmerkingen
Heb je vragen of opmerkingen over deze privacy policy? Stuur dan een mailtje naar info@straatstijl.nl. We helpen je graag verder!

Verantwoordelijk voor de gegevensverwerking
Straatstijl, www.straatstijl.nl
Italiaansestraat 36-A, 3028EC Rotterdam, Nederland
Contact: info@straatstijl.nl
KvK-nummer: 52318621
BTW-nummer: NL136162460B02